Someren

Zaterdag 15 april 2023
Route: 
Lunteren, Nijmegen, Helmond, Someren. Totaal 116 km.

Eindelijk kunnen we weer een weekje weg. Morgen gaan we naar de verjaardag van onze schoondochter in Brabant, daarom hebben we daar een camping in de buurt gezocht, zodat we morgen op de fiets naar haar verjaardag kunnen.

De naam van de camping is  Pipowagencamping, Puur Genieten. We dachten dat ze één pipowagen zouden hebben, maar ze hebben er vijf. Verder hebben ze nog zeven gewone kampeerplekken.

De omgeving is prachtig; veel wandel- en fietsroutes, waar we de komende week veel gebruik van gaan maken. We blijven hier tot vrijdag en gaan dan hiervandaan naar Baarn.

Zondag 16 april 2023

Fietsroute: Someren, Asten, Someren. Totaal 17 km.

De weersvooruitzichten waren geweldig voor deze week, maar je begrijpt het al, niet dus. Het beloofde mooie weer  begint nu ineens vrijdag pas. Maar niet getreurd, ik heb vanmorgen lekker zitten lezen, want vóór 11 mei moet ik nog anderhalf boek van de serie De Zeven Zussen uit hebben, voordat op die datum het achtste en laatste deel  wereldwijd verschijnt.

Vanmiddag zijn we op de fiets naar de verjaardag van Simone geweest. Onderweg moest ik even stoppen om een foto te maken van de display van mijn e-bike. In zes jaar tijd heb ik 10.000 kilometer gefietst; een foto waard vond ik.

In de gemeenschapsruimte van deze Pipowagencamping hangen foto’s van de televisieserie uit mijn jeugd. Wat was het leven toch ongecompliceerd toen, alhoewel de huidige tijd ook weer zijn voordelen heeft, want na even googelen zag ik dat Cor Witschge Pipo de Clown speelde van 1958 tot 1980. Ikzelf heb dus als zes-jarig meisje de oorspronkelijke serie gezien met Mammaloe,  Petra, de Dikke Deur en Klukkluk. Het feit dat die foto’s zoveel nostalgische gevoelens opriepen, wil volgens mij toch wel zeggen dat ik nu echt oud begin te worden……

Maandag 17 april 2023

Fietstocht  19 kilometer. Wandeling 6 kilometer.

Het is gewoon geen lekker fietsweer. In plaats van zonnig weer met temperaturen rond de 19 graden zoals de voorspelling was, is het bewolkt, staat er een koude noordoostenwind en is het slechts 13 graden. Daarom zijn we vanmiddag naar het beginpunt van een rondwandeling gefietst om dan maar te gaan lopen. Het was een mooie wandeling in een natuurgebied dat in ontwikkeling is. We hebben de paarse route gedaan, langs het Witven. Toen we terugkwamen was het zonnetje gaan schijnen en konden we toch nog even buiten zitten. Maar de rest van de week komt hier de temperatuur niet boven de 15 graden, met een dieptepunt op donderdag van 10 graden. Daarom hebben we besloten om morgen naar huis te gaan. Vrijdag gaan we dan vanuit Lunteren naar Baarn. We hoeven toch niet te kamperen om het kamperen. Met een beetje geluk kunnen we de 27ste voor een week of vier naar Frankrijk. Dan ben ik hier ook weer op zwerfcamper.nl. Tot dan!

 

Loading