Deel 10 van 17 tot 21 juni 2019

Als je de laatste alinea leest van deel negen van ons Rondje Nederland dan zouden we nu in IJsland moeten zitten, maar dat heb ik moeten annuleren. De hersenbloeding die Ton op 1 maart jl. heeft gehad, gooide roet in het eten. Dit was jammer maar als je ziet hoe snel hij hiervan hersteld is, zijn we dolgelukkig met deel tien van ons Rondje Nederland. Hij is gewoon een medisch wonder, met als het enige zichtbare overblijfsel een afgeplakt linkeroog omdat er bij de hersenbloeding een oogzenuw is beschadigd. Met een spiegel op zijn stuur kunnen we toch fietsen, alhoewel de afstanden korter zullen zijn dan vorig jaar.

Maandag 17 juni 2019

Route: Lunteren, Zwolle, Hardenberg. Totaal 130 km.

Morgen gaan we verder met onze fietstocht,  Ik vind het heel spannend of het gaat lukken met Ton, want tot nu toe hebben we alleen nog maar hele korte afstanden gefietst van maximaal vijf kilometer. Maar we zijn optimistisch en kunnen altijd nog onze plannen aanpassen.

We staan nu op een mooie, rustige camperplaats in Hardenberg en morgen fietsen we naar Coevorden, waar we vorig jaar geëindigd zijn.

Dinsdag 18 juni 2019

Fietsroute: Hardenberg, Ane, Coevorden, Gramsbergen, Ane, Hardenberg. Totaal 35 km.

Onze eerste “lange” fietstocht zit erop; niet alleen een boodschapje doen op de fiets, maar voor het echie. We hebben er zó ontzettend van genoten, vooral de eerste vijftien kilometer, want daarna merkten we dat onze conditie er niet bepaald op vooruit was gegaan. Niet alleen Ton was doodmoe, ik merkte dat na zo’n lange tijd mijn billen nog niet bepaald in de zadelstand stonden, pffff….. Die 35 km waren eigenlijk teveel voor ons allebei. Maar wat hebben we genoten en wat zijn we geluksvogels dat we dit weer kunnen doen!

Woensdag 19 juni 2019

De weersverwachting was nogal onbetrouwbaar. In eerste instantie zouden we pas vanavond last krijgen van  onweersbuien, maar dat werd toch eind van de ochtend. Omdat we toch een rustig dagje zouden houden, kwam dat héél goed uit en dat gold achteraf gezien niet alleen voor het weer!  Lees en huiver……

We merkten laatst al dat ons zonnepaneel niet goed oplaadde. Ton dacht dat de huishoudaccu aan vervanging toe was. Vanmorgen belde ik de garage of we vrijdagochtend vóórdat we naar Baarn zouden gaan even langs konden komen, zodat ze de accu konden testen en eventueel een nieuwe konden plaatsen. Dat was prima, maar wel om acht uur ’s ochtends…..

Omdat de accu behoorlijk leeg raakte (ondanks alle zonneschijn van de laatste dagen), had Ton vanmorgen de camper even op de laadpaal aangesloten. Op een gegeven moment hoorde ik een klap en even later roken we een brandlucht en kwam er rook uit de ruimte waar de accu stond. We hebben gauw de stekker weer uit de laadpaal getrokken, maar heel vreemd, de zekering was er niet uitgeklapt en alles deed het nog. Het is nu half zes en de camper stinkt nog steeds een uur in de wind. Stel je toch voor dat we waren gaan fietsen, dan hadden we nu waarschijnlijk geen camper meer gehad. We hebben wéér geluk gehad!

Donderdag 20 juni 2019

Fietsroute: Een stuk door Boswachterij Hardenberg. Totaal 18 km.

We zijn deze week niet echt opgeschoten met ons Rondje Nederland. We hebben dinsdag wel de cirkel dichtgemaakt naar Coevorden. We dachten dat 17 km te doen zou zijn, maar na een lange lunchpauze in hetzelfde restaurantje als in november, moesten we ook nog terug. Twintig km is wel het maximum voor Ton op dit moment. We hebben daarom vandaag een mooi rondje door Boswachterij Hardenberg gefietst. Waar ik echter wel mee op ben geschoten zijn mijn boeken en mijn haakwerk; ook fijn!

Morgen gaan we naar Baarn, maar eerst moeten we morgenochtend om acht uur voor de deur van  de garage in Amersfoort staan, voor de huishoudaccu. We vertrekken daarom morgenochtend om zes uur (!!).

Loading