Deel 12 van 23 tot 25 oktober 2019

Woensdag 23 oktober 2019

Route: Lunteren, Arnhem, Zeddam, Vethuizen. Totaal 60 km.

Precies een week geleden kwamen we terug uit Duitsland en we zijn alweer op pad, maar nu om ons Rondje Nederland eindelijk weer eens een vervolg te geven. Het zou de komende dagen mooi weer worden, dus toch nog maar eventjes genieten.

We staan bij een boer in het gehucht Vethuizen in Montferland. Het is een melkveebedrijf en we hebben uitzicht vanuit de camper op een stuk of dertig koeien die ons staan te bekijken. Morgen fietsen we naar Varsseveld, zo’n vijftien kilometer hiervandaan. Er is hier in de buurt het nodige te zien, zoals een kasteel in ’s Heerenberg en wie weet vinden we hier ook nog een paar geocaches want daar hebben we ook weer de smaak van te pakken.

Donderdag 24 oktober 2019

Fietsroute: Vethuizen, Terborg, Varsseveld, Silvolde, Ulft, Etten, Vethuizen. Totaal 36 km.

Wat was het weer fijn om al fietsend het afwisselende landschap te doorkruisen. Smalle fietspaadjes door het bos en door landerijen en ook nog een stuk dat ons langs de Oude IJssel voerde. Ons doel was Varsseveld om ons Rondje Nederland dicht te maken. In een gezellig restaurantje hebben we daar geluncht en nu zitten we weer knus in ons campertje. Wel met de kachel aan, want het is niet zo warm als de weerberichten beloofd hadden.

 

 

Vrijdag 25 oktober 2019

Fietsroute: Vethuizen, Zeddam, ’s Heerenberg, Vethuizen. Totaal 27 kilometer.

Ons fietsdoel vandaag was Lobith. Dit ging helaas niet door omdat het viaduct over de A73 afgesloten was en we ons plan moesten aanpassen. Nu wilden we toch al één dezer dagen de uitkijktoren Hulzenberg en het kasteel Huis Bergh in ’s Heerenberg gaan bezoeken en dat plan hebben we daarom maar gelijk uitgevoerd.

De uitkijktoren lag bovenop een heuvel en was 104 treden hoog en die wandeling en beklimming vielen knap tegen, maar het uitzicht was prachtig. Het bezoek aan het kasteel was echter helemaal de moeite waard. De geschiedenis van dit middeleeuwse bouwwerk gaat terug tot de twaalfde eeuw, maar was toen slechts een houten woontoren. In de eeuwen daarna zijn er steeds gedeeltes aan toegevoegd. Huis Bergh mag zich een echt kasteel noemen, aangezien het versterkt is met een wal, gracht en ophaalbrug. Bij de rondleiding beklommen we weer een toren via een enge smalle wenteltrap en vanaf het dak van deze kasteeltoren konden we in de verte de uitkijktoren boven de bomen uit zien steken waar we vanmorgen ook al de nodige zweetdruppels hadden achtergelaten.

 

Zaterdag 26 oktober 2019

Route: Vethuizen, Arnhem, Lunteren. Totaal 61 kilometer.

Tja, we zijn weer thuis. Vandaag wilden we eigenlijk naar het plaatsje Kranenburg (D) om daarvandaan aan de overkant van Lobith naar Millingen aan de Rijn te fietsen. Maar er stond vanmorgen nog een hardere wind dan gisteren zodat Ton het echt niet zag zitten om met zoveel tegenwind een etappe af te leggen.

Waarschijnlijk gaan we pas weer in 2020 verder met ons Rondje Nederland tenzij het mooie weer toch nog in november een toegift geeft. We wachten af….

Loading