Deel 13 van 15 tot 17 maart 2020

 

Zondag 15 maart 2020

Autoroute: Lunteren, Arnhem, ’s Heerenberg, Kranenburg (D). Totaal 89 km.
Fietsroute: ’s Heerenberg, Elten (D), Lobith, Tolkamer, Lobith, ’s Heerenberg. Totaal 26 km.

Het is alweer een tijd geleden dat we met ons Rondje Nederland verder gingen. Nu leek het een mooi moment, want door de achterstanden bij het CBR mag Ton nog steeds niet rijden. Op dit moment zijn we er nog blij mee ook, want anders hadden we (weer) een overtocht naar IJsland geboekt en vanwege de reisbeperkingen door de coronamaatregelen was die reis waarschijnlijk niet doorgegaan.

Ik weet dat je eigenlijk thuis moet blijven i.v.m. de coronarisico’s, maar of we nu thuis zitten of met zijn tweeën in ons campertje en fietstochtjes gaan maken. Iedereen moet toch naar een supermarkt om boodschappen te doen en dat doen wij onderweg.

We staan op dit moment helemaal alleen op een camperplaats, geen risico dus. Vanmorgen zijn we met de camper eerst naar ’s Heerenberg gereden, waar we vorig jaar geëindigd waren. Daar hebben we geparkeerd en bovenstaande fietsroute gereden. Er stond op de heenweg een behoorlijke wind en onze handschoenen waren ook niet overbodig, maar vanaf morgen gaat de wind liggen, gaan de temperaturen iets omhoog en de zon laat zich vaker zien. Bij Tolkamer hebben we de Rijn Nederland binnen zien komen. Vroeger leerden we op school dat die bij Lobith het land binnenkwam, maar dat klopt niet hoor……

Toen we weer op de parkeerplaats aankwamen, zijn we naar de camperplaats in Kranenburg gereden en morgen fietsen we terug naar de andere kant van de Rijn. We vermaken ons wel.

 

Maandag 16 maart 2020

Fietsroute: Kranenburg, Zyfflich, Leuth, Millingen aan de Rijn, Kranenburg. Totaal 37 km.

Het zonnetje scheen vanmorgen en daarom geen handschoenen en zelfs mijn zomerjas kon aan. Het is wel vreemd hoor, normaal gesproken drinken we ergens koffie en gaan we gezellig lunchen. Dus nu hebben we broodjes en koffie in de fietstassen gedaan; dit wordt een voordelig tripje. Elk nadeel ………

We fietsen heerlijk ontspannen naar Millingen aan de Rijn, dat we gisteren aan de overkant zagen liggen. We hebben en passant hier nog even een geocache gevonden, zodat ik mijn onafgebroken reeks vanaf 1 januari 2020 nog steeds niet verbroken heb. Dit jaar heb ik er al 101 gevonden, terwijl de zeven jaar daarvoor in totaal slecht 99. Daarom was mijn voornemen om te proberen dit jaar elke dag minimaal één cache te vinden en tot nu toe is dat nog steeds gelukt! Ik heb nu een doel om echt elke dag de fiets te pakken of de benenwagen te nemen en in bijzondere gevallen (storm en zéér harde regen) de auto. 

Morgen fietsen we vanuit Kranenburg een stukje zuidelijker. 

 

 

 Dinsdag 17 maart 2020

Vanmorgen werd er om acht uur op onze deur geklopt. Ton was al aangekleed, maar ik lag nog in bed. Het was iemand van de gemeente Kranenburg, die zei dat we binnen een uur weg moesten zijn omdat de camperplaats gesloten zou worden i.v.m. de coronamaatregelen. Nu waren we al van plan om toch maar naar huis te gaan omdat het toch niet goed voelde om in deze tijd met de camper op stap te zijn. Het maakt in feite niets uit of we nu met zijn tweeën thuis zitten of in ons campertje, maar toch. Iedereen wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven en om dan in je camper te zitten, voelt niet goed. 

Binnen twintig minuten had ik me gewassen en aangekleed, alle losse spullen in de kastjes gestopt, Ton had de fietsen op de trekhaak gezet, om 8.20 uur reden we weg en om 9.20 uur waren we weer thuis. Hoezo ervaren kampeerders? ;-} 

We zijn benieuwd wanneer we weer met de camper weg kunnen. We hopen in elk geval dat het coronavirus snel verdwenen is, maar het belangrijkste is dat iedereen gezond en coronavrij blijft! 

 

Loading