Deel 14 van 19 tot 25 mei 2020

Dinsdag 19 mei 2020

Autoroute: Lunteren, Nijmegen, Afferden. Totaal 85 km.

Na twee maanden gaan we nu toch maar weer verder met ons Rondje Nederland. De coronamaatregelen zijn iets versoepeld en de campings en camperplaatsen zijn weer open op de sanitairvoorzieningen na, maar die hebben we zelf in onze camper.

We zijn een stuk mobieler dan tijdens onze vorige étappes, want Ton heeft nu ook een e-bike en sinds gisteren mag hij eindelijk weer autorijden! Ruim veertien maanden na zijn hersenbloeding heeft het CBR eindelijk toestemming gegeven. Ze bedachten steeds weer iets nieuws. Na twee keer door een CBR-arts goedgekeurd te zijn, bedachten ze dat hij ook nog maar even naar een neuroloog en een oogarts moest. Een afspraak maken met deze specialisten kon niet i.v.m. de coronamaatregelen. Uiteindelijk is dit toch gelukt en werd hij ook door deze artsen goedgekeurd. Toen vond het CBR dat hij ook nog een rijtest moest doen…… We waren er helemaal klaar mee, maar gelukkig is hij gisteren voor die test geweest en mag hij nu eindelijk autorijden.

We staan nu op een mooie rustige camperplek lekker in het zonnetje. Op een enorm terrein staan we met drie campers. Morgen zal het wel drukker worden.

Woensdag 20 mei 2020

Fietsroute: Afferden, Gennep, Milsbeek, Groesbeek, Mook, Middelaar, Ottersum, Gennep, Heijen, Afferden. Totaal 58 km.

Wat hebben we genoten van het feit dat Ton nu ook een e-bike heeft! We komen nu toch een stuk verder dan in de voorgaande etappes van ons Rondje Nederland en dat kun je ook wel zien aan de afstand die we vandaag hebben afgelegd. Bovendien namen we moeiteloos de heuvels in het Limburgse landschap.

Het was een prachtige tocht vandaag. We zouden vandaag naar Kranenburg in Duitsland fietsen waar de vorige keer gebleven waren, maar ja, we mogen Duitsland niet in. Niet eerlijk, want de Duitsers mogen hier wel naar toe en dat doen ze dan ook massaal! We zijn op de heenweg dus maar tot Groesbeek gereden. Het was leuk om weer eens een ander stukje Nederland te zien en het was hier een stuk rustiger dan we gewend waren op de Veluwe.

Ik kan trouwens niet wachten tot de horecagelegenheden weer open gaan. Niet voor de koffie en de broodjes hoor, want die nemen we gewoon mee, maar weet je wel hoe vaak ik moet plassen onderweg! Wat zal de horeca na 1 juni weer blij met me zijn en ik met hen. Tot die tijd hoop ik dat we nog door veel bossen zullen fietsen…….

Donderdag 21 mei 2020

Fietsroute: Afferden, Vierlingsbeek, Bergen, Aijen, Well, Nieuw Bergen, Afferden. Totaal 38 km.

We verwachtten dat het op deze mooie, warme Hemelvaartsdag nogal druk zou worden. Daarom vertrokken we lekker vroeg om de warmte én de drukte voor te zijn. Nou, dat is gelukt en om 12.45 uur waren we al terug en konden we heerlijk in de schaduw van ons boek genieten.

We hebben genoten van de fietstocht die we niet te lang wilden maken vandaag. Op de heenweg zijn we door het Nationaal Park de Maasduinen gefietst. Een groot deel van deze fietsroute slingerde zich langs de Maas, zowel aan de Brabantse kant als aan de Limburgse kant. Dit hield uiteraard in dat we twee keer met een pontje over moesten steken om weer aan de goede kant van de camping uit te komen.

Het is hier trouwens ongelofelijk druk geworden. Stonden we hier gisternacht slechts met drie campers, vannacht waren het er 34! We zijn wel ontzettend verwend op ons landgoedkamp in Baarn. We waren niet meer gewend om met Hemelvaart en Pinksteren op een camping te staan. De afgelopen 40 jaar stonden we daar altijd, maar vanwege de coronamaatregelen is ons vrijwilligerswerk daar op dit moment niet mogelijk. Vanaf 13 juni gaan we daar weer beginnen en dat zal best wennen zijn om op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven.

 

 

Vrijdag 22 mei 2020

Autoroute: Afferden, Nieuw Bergen, Well, Arcen, Venlo. Totaal 38 km.

Fietsroute: Well, Wellerlooi, Arcen, Well. Totaal 35 km.

Vanmorgen zijn we met de camper naar ons verste punt van de fietsroute van gisteren gereden. Daar hebben we geparkeerd en zijn naar Arcen gefietst. We wilden de voetveer naar de overkant van de Maas nemen, maar die vaarde helaas (vandaag?) niet. Ter plekke hebben we de route aangepast en die ging weer voor een groot gedeelte door het Nationaal Park De Maasduinen. We hebben altijd het idee gehad dat noord Limburg qua natuur niet veel bijzonders was, maar hier moeten we na drie fietsdagen absoluut op terugkomen. De foto’s zeggen genoeg. We staan nu op een gezellige camperplaats bij Venlo en morgen fietsen we weer terug naar Arcen. We zijn leuk bezig, toch?

Zaterdag 23 mei 2020

Fietsroute: Venlo, Arcen, Venlo. Totaal 38 km.

Het was koud vanmorgen; vreemd hoe snel je aan mooi en warm weer went. Het voordeel daarvan is dat het lekker rustig was met (tegemoetkomende) fietsers, Want dat is toch wel een dingetje hoor wielrenners en e-bikers met hun fiets op turbostand op de smalle tweerichtingsfietspaden . Niet alleen hier in Limburg, maar ook in Lunteren en omgeving. Wij dragen daarom sinds kort een fietshelm. Hier in de grensstreek kijkt niemand je vreemd aan, want Duitsers zijn verplicht een fietshelm te dragen en er zijn hier nogal veel van onze oosterburen. Maar op de Veluwe ben je een uitzondering met een helm op een e-bike.

Mijn ergste nachtmerrie is echter een valpartij of aanrijding waarbij je hersenletsel oploopt! Niet-aangeboren hersenletsel kun je niet altijd voorkomen zoals bij mijn demente moeder en de hersenbloeding bij Ton vorig jaar, maar een valpartij of aanrijding met hersenletsel is dat vaak wel en daarom dragen wij tegenwoordig een fietshelm. Oké, je haar gaat er rot van zitten, maar na een hersenoperatie ziet het er helemaal niet meer uit…….

Zondag 24 mei 2020

Fietstocht: Venlo, Blerick, Baarlo, Kessel, Reuver, Belfeld, Tegelen, Venlo. Totaal 56 km.

Vanmorgen scheen het zonnetje nog en hebben we zelfs buiten kunnen koffiedrinken. De eerste helft van de tocht was het ook nog mooi weer, maar nadat we met het pontje bij Kessel waren overgestoken, begon het te miezeren; gelukkig hadden we toen wel wind mee. Dit gespetter heeft verder de hele tocht geduurd, terwijl ik geen jas aan had…. Nu zitten we heerlijk uit te rusten in de camper, want 56 kilometer is toch een hele tocht, zelfs met een e-bike!

 

 

Maandag 25 mei 2020

Fietsroute: Reuver, Beesel, Asselt, Roermond, Beesel, Reuver. Totaa 36 km.

Vanmorgen hebben we de camper geparkeerd op ons verste punt van gisteren. We vonden een veilig parkeerplekje in een woonwijk tegenover een huis waar ze nogal Amerikagek waren. Onvoorstelbaar hoeveel items iemand buiten- en binnenshuis kan tentoonstellen.

Dit is onze laatste fietsroute van dit deel 14 naar Roermond. Eigenlijk wilden we morgen naar huis, maar om nu vanavond nog een kampeerplek te zoeken zagen we niet zitten. We hebben de afgelopen week ontzettend genoten van dit mooie gebied. We hebben heerlijk aan beide kanten langs de oevers van de Maas gefietst en ook door de prachtige omliggende gebieden zoals het Nationaal Park De Maasduinen. We zijn ook lekker opgeschoten met ons Rondje Nederland, want deze week hebben we de afstand van Groesbeek tot Roermond overbrugd.

Na Pinksteren willen we aan deel 15 beginnen. Dat lange Pinksterweekend laten we maar aan ons voorbijgaan, want zo’n drukte als met Hemelvaart hoeft voor ons niet.

Nu zit ik in de camper naast Ton de website bij te werken, terwijl we op de A73 rijden. Heerlijk dat hij weer achter het stuur kan zitten, zowel voor hem als voor mij! Mijn telefoon gebruik ik als mobiele hotspot, zodat de website bijgewerkt is vóórdat we thuis zijn. De techniek staat tegenwoordig toch voor niets……

 

Loading