Deel 16 van 12 tot 16 juli 2020

Zondag 12 juli 2020

Autoroute: Baarn, Utrecht, Zaltbommel, Hoensbroek, Simpelveld, Epen. Totaal 230 km.

Toen we in 2018 aan ons Rondje Nederland begonnen, hadden we niet het idee dat we hier zó lang over zouden doen; we dachten dat ons dat in één jaar wel zou lukken. Dit is echter al het derde jaar en we zijn er nog lang niet en dat is maar goed ook, want we vinden het fijn om een doel te hebben en Nederland is zó mooi met al die verschillende landschappen; bos, heide, rivieren, kust, duinen, heuvels, waddeneilanden, meren, enz. En al dat moois zien we allemaal langs fantastisch aangelegde fietspaden. We hebben er weer zin in de komende dagen!

Maandag 13 juli 2020

Fietsroute: Epen, Mechelen, Gulpen, Euverem, Eijsden, ’s Gravenvoeren (België), Slenaken, Epen. Totaal 51,5 km.

Pfffff, dit was pas echt Zuid Limburg zeg; er waren heuvels bij van 14%! Naar beneden ging wel lekker, maar tjonge, zelfs in de op één-na-hoogste stand van mijn e-bike was ik nog buiten adem als ik boven was. We zijn vandaag in elk geval geen horizontale wegen tegengekomen, maar wat was het mooi! We hebben ons rondje wel echt letterlijk dichtgemaakt, want in deel 15 hadden we op dat “moderne” terras in Eijsden geluncht (die van de menukaart met QR-code) en daar hebben we weer gezeten; we zaten zelfs nog aan hetzelfde tafeltje. Op de terugweg zijn we door België gegaan, zodat we toch een beetje buitenland gesnoven hebben. Jammer genoeg is het morgen niet zulk mooi weer als vandaag, terwijl de weersvooruitzichten voor deze hele week mooi zouden zijn. Maar goed, jas aan en de korte broek kan weer in de kast. Als het maar droog blijft……

Dinsdag 14 juli 2020

Fietsroute: Epen, Vaals, Epen. Totaal 34,5 km.

Autoroute: Epen, Landgraaf, Rimburg. Totaal 28 km.

Het landschap in deze streek is gewoonweg on-Nederlands; prachtige vergezichten, veel vakwerkhuizen en vreselijk vermoeiende heuvels. Dit klopt ook wel, want tijdens ons fietstochtje van 34,5 kilometer hebben we drie landen bezocht. We hebben koffie gedronken in het Franstalige gedeelte van België, geluncht in Duitsland en boodschappen gedaan bij Albert Heijn in Nederland. Uiteraard hebben we ook het drielandenpunt in Vaals bezocht. De heuvels waren nog hoger dan gisteren. Toen we vanuit het drielandenpunt terug naar beneden gingen, hebben we vier kilometer niet hoeven trappen, bovendien moesten we steeds flink remmen, want anders hadden we zeker de vijftig kilometer per uur gehaald. De wielrenners die ons inhaalden hadden hier geen moeite mee; levensgevaarlijk, zeker op die bochtige wegen! De hoogste snelheid die wij haalden, was veertig kilometer per uur en dat was op een kaarsrechte weg!

Het slechtere weer dat voor vandaag voorspeld was, is gelukkig uitgebleven. De korte broeken konden gewoon aan en uiteindelijk hebben we slechts 15 regendruppels gehad.

Teruggekomen op de camping, hebben we de boel ingepakt en naar de volgende camping gereden, waar vandaan we morgen weer terugfietsen naar Vaals. Ik hoop dat ons de Vaalserberg bespaard blijft.

Woensdag 15 juli 2020

Fietsroute: Rimburg, Kerkrade, Heerlen, Bocholtz, Kerkrade, Eygelshoven, Rimburg. Totaal 44 km.

We hebben Vaals niet gehaald vandaag. Toen we in Bocholtz waren, hadden we 21 kilometer gefietst en moesten we er nog 8  tot Vaals. Als we dan terug waren op de camping zouden we bijna 60 kilometer gefietst hebben en dat is in deze extreem heuvelachtige omgeving te ver. De rest van de fietstocht naar Vaals denken we er gewoon bij; genoeg is genoeg! We hadden eigenlijk verwacht dat de we vandaag door een enorm bebouwd gebied zouden fietsen, zo langs Kerkrade en Heerlen, maar dat viel ontzettend mee. De fietsknooppunten hebben ons toch door heel veel mooie groene gebieden geleid en de bonus was toch wel dat we aanmerkelijk meer horizontale wegen hebben gehad in vergelijking met de afgelopen dagen.

Toen we terug waren op de camping waar we gistermiddag zijn aangekomen, konden we niet van onze rust genieten, want geheel tegen onze gewoonte in, staan we op een zeer kinderrijke camping en tot overmaat van ramp grenst onze plaats aan een grote speeltuin, inclusief animatieteam dat de meute vermaakt met K3-achtige muziek. We moesten helaas deze dure camping (€42,50 per nacht) reseveren, omdat de tientallen andere campings die ik gebeld had, vol waren. Reserveren doen wij anders nooit, maar nu in deze coronatijd dat veel mensen vakantie in Nederland vieren, moesten we wel.

Donderdag 16 juli 2020

Autoroute: Rimburg, Roermond, Nijmegen, Lunteren. Totaal 176 km.

Vanmorgen werden we helaas verrast door een gestage motregen en mijn weerapp gaf aan dat dit de hele dag door zou kunnen gaan. Af en toe een buitje kunnen we wel hebben, maar op zo’n vieze motregen zitten we niet te wachten. Omdat we aan het eind van de middag toch naar huis zouden gaan, hebben we dit plan maar direct ten uitvoer gebracht, Jammer, maar we zijn in elk geval weer een heel eind opgeschoten.

Naar deel 17 van 28 juli tot 4 augustus 2020

Terug naar Rondje Nederland

Loading