Deel 18 van 23 tot 26 augustus 2020

Zondag 23 augustus 2020

Autoroute: Baarn, Utrecht, Tilburg, Hooge Mierde. Totaal 120 km.

Na een heerlijk weekendje Baarn, zijn we vanmiddag daarvandaan vertrokken om aan deel 18 te beginnen. Zouden we het dit jaar kunnen afronden? Uiteindelijk hoeven we alleen nog maar de grens tussen Brabant en België te fietsen en dan nog een stuk Zeeland. In 2018 dachten we dat jaar eventjes alle buitengrenzen van Nederland langs te gaan, maar dit is al het derde jaar dat we er mee bezig zijn.

De camping waar we nu staan is erg rustig, want het is een “Adults Only”camping. Kijk, daar houden wij van. Vroeger toen we zelf met de kinderen op vakantie waren, vonden we het heerlijk voor hen (en voor ons), maar ja, nu zijn we officieel bejaard en hoeft al dat kinderlawaai niet meer.

Maandag 24 augustus 2020

Fietsroute: Hooge Mierde, Hulsel, Bladel, Weebosch, Luyksgestel, Reusel, Hooge Mierde. Totaal 54 km.

 Het begon lekker vanmorgen.De trapondersteuning van Ton deed het niet. Nu rijdt zijn fiets zonder ondersteuning niet erg zwaar, maar om nu zo’n 50 kilometer op die manier te fietsen zag hij wel, maar ik niet zitten. Helemaal omdat we op de terugweg wind tegen zouden hebben. Maar goed, Ton begon vol moed aan deze monstertocht. Maar na een kilometer of zes, slaakte hij een kreet van verbazing, opeens deed het ding het weer! Ik weet niet of iemand van jullie weet wat hier de oorzaak van kan zijn, want dan horen we dat graag!

De tocht vandaag was prachtig. We fietsten  door natuurgebied de Kempen dat gekenmerkt wordt door mooie bossen, op dit moment afgewisseld door dieppaarse heidevelden. Buiten dat  natuurgebied hebben we ons verlekkerd aan mooie huizen, vakkundig opgeknapte boerderijen en de enorme ruimte die de mensen hier hebben.

Onze lunchpauze was wat problematisch. Ik had er op gerekend dat we in Luyksgestel in hetzelfde hotel konden lunchen als de vorige keer. Omdat het maandag is, zijn veel horecagelegenheden gesloten, maar dit was een hotel. Je begrijpt het zeker al, toch gesloten….. Luyksgestel heeft verder geen ander restaurant, dus dat werden broodjes en beleg van de supermarkt en een bankje. Ook leuk en wel zo voordelig!

Dinsdag 25 augustus 2020

Fietsroute: Hooge Mierde, Esbeek, Hilvarenbeek, Lage Mierde, Hoge Mierde. Totaal 31,5 km.

De weersvooruitzichten zagen er niet al te veelbelovend uit vandaag. Het zou niet de hele dag regenen, maar om niet al te nat te worden, zou ik op de voorspellingen van mijn weerapp vertrouwen en dat is aardig gelukt. Om half twaalf zaten we nét op tijd onder een luifel op een terras in Hilvarenbeek voor een veel te vroege lunch, maar na Hilvarenbeek zouden we geen horecagelegenheid meer tegenkomen, dus vooruit maar. Gelukkig was de keuken erg langzaam en werd het toch nog een soort van lunchtijd. Buienalarm gaf aan dat het vanaf ongeveer kwart voor één licht zou gaan regenen en vanaf een uur of twee zou het losbarsten. We hebben toen maar besloten om niet verder te gaan en de fietsnavigatie de kortste weg naar de camping te laten zoeken. Met de trapondersteuning een standje hoger, zijn we teruggefietst en min of meer droog aangekomen. Jammer dat we niet verder zijn gekomen, maar vanmorgen hebben we toch nog een prachtige tocht gemaakt door o.a. het mooie Landgoed Utrecht. Nu had ik me al vaker afgevraagd waarom de naam van deze provincie hier in Brabant gebruikt wordt. Wikipedia gaf me het antwoord. In 1898 kocht Levensverzekeringsmaatschappij “De Utrecht” dit natuurgebied als belegging…..

Morgen schijnt het héél hard te gaan waaien, de storm heeft een naam gekregen, Francis, met andere woorden, het wordt link. We weten daarom niet of we gaan fietsen, misschien gaan we gewoon naar huis en gaan we alvast denken over deel 19.  😉

 

Loading