Deel 8 van 19 tot 23 oktober 2018
Vrijdag 19 oktober 2018

Camperroute: Gouda, Beneluxtunnel, Rozenburg, Stellendam. Totaal 69 km.
Fietsroute: Stellendam, Rockanje, Oostvoorne, Strype, Rockanje, Stellendam. Totaal 48 km.

Als je denkt dat alleen Griekenland zich leent voor eilandhoppen, dan vergis je je. Wij hebben het vandaag in Nederland gedaan. Onze camping ligt in Stellendam op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee en we zijn fietsend de Haringvlietbrug overgestoken naar het eiland Voorne-Putten om een aansluiting te maken op het begin van ons Rondje Nederland, namelijk Hoek van Holland. Nu smokkelen we wel hoor, want als we naar Hoek van Holland zouden gaan om naar de Zuid-Hollandse eilanden over te steken, zouden we met de boot naar Maasvlakte 2 moeten varen en uiteindelijk dezelfde dag ook weer terug naar de camper. Nou, dat gaat ons toch te ver. Maar vandaag zijn we wel op Voorne-Putten tot aan de andere kant van die Maasvlakte 2 gefietst om het verschil tussen de twee werelden te laten zien. Zo heet ook het laatste stukje van die fietstocht “De Twee Wereldenroute”. Aan de ene kant het natuurschoon van het natuurgebied van het eiland en aan de andere kant de lelijkheid van de industrie in dit gedeelte van Nederland.

Zaterdag 20 oktober 2018

Fietsroute: Stellendam, Havenhoofd, Goedereede, Ouddorp, Stellendam. Totaal 28 km.

Je merkt goed aan de temperatuur dat de herfst begonnen is. Het is zeker 10 graden kouder dan vorige week toen we nog in een T-shirt fietsten, maar met een fleece plus een jas is het nog steeds heerlijk fietsweer. Vanmiddag begon zelfs de zon nog te schijnen, daarom hebben we onze fietstocht  een stuk ingekort om nog lekker een rustig middagje voor de camper te kunnen lezen.

We hebben genoten van het stadje Goedereede. Toen we het dorpje Havenhoofd  verlieten, zagen we in de verte een vierkante toren opdoemen. Het bleek een Gothische toren  te zijn die gebouwd werd van 1467 tot 1512 en vroeger in gebruik was als vuurtoren. Na de inpoldering kwam de toren echter te ver van de zee te liggen. Tegenwoordig is het een museum. Helaas waren we vanmorgen te vroeg om de toren te kunnen bezichtigen. Heel mooi waren de smalle straatjes met tientallen verschillende geveltjes. Dit stadje is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er is ook een restaurantje waar je een zesgangenmenu voor 15 euro kunt krijgen, bestaande uit een tosti plus 5 bier…. 😉

 

 

 

Zondag 21 oktober 2018

Camperroute: Stellendam, Brouwersdam, Scharendijke. Totaal 22 km.
Fietsroute: Scharendijke, Renesse, Nieuw Haamstede, Burgh-Haamstede, Serooskerke, Scharendijke. Totaal  43 km.

Vanmorgen zijn we met de camper naar eiland nummer drie gehopt. We zitten nu op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. De tocht voerde ons door een prachtig duingebied, in het westen fietsten we langs de Noordzeekust en aan de zuidkant van het eiland langs de Oosterschelde. Ging het gisteren voornamelijk om de dorpjes, vandaag was het de natuur. Kronkelende fietspaden door de duinen met mooie uitzichtpunten. De heuvels waren goed te doen, maar er was één uitschieter, een helling van 25%, zelfs de turbostand op mijn e-bike kon er niet tegen op. Langs de Oosterschelde fietsten we een stuk van de Zeeuwse Windroute, gelukkig hadden we die Zeeuwse Wind wél in de rug……

Vorige week zijn we 1,89 kilometer door Duitsland gefietst, maar hebben toen geen Duitser gezien. Vandaag echter in Nederland, waanden we ons in het land van onze Oosterburen. Hier op de camping worden we er ook door omringd….. Je zou zeggen dat het toeristenseizoen is afgelopen, maar niets is minder waar.

 

Maandag 22 oktober 2018

Camperroute: Scharendijke, Zierikzee, Ooltgensplaat. Totaal 48 km.

Het plan was om vandaag naar het eiland Walcheren te gaan om daar ook weer een stuk van de Noordzeeroute te fietsen, maar windkracht acht heeft ons hiervan weerhouden. In plaats daarvan zijn we met de camper naar Zierikzee gegaan om daar eens rond te kijken.

In de verte zagen we een enorme toren die erom vroeg door ons beklommen te worden. De 279 treden van deze 62 meter hoge Sint Lievensmonstertoren, heb ik gered….. Het uitzicht over het stadje, de Oosterschelde en de Zeelandbrug  was fenomenaal. Door de harde wind was het heel helder en konden we ontzettend ver kijken, zelfs tot aan de Europoort. De expositie met historische kostuums was ook de moeite waard.

Nu staan we helemaal alleen op een mooie camperplaats bij de jachthaven van Ooltgensplaat. De wind is gaan liggen, we zitten in het zonnetje en hebben een prachtig uitzicht over de jachthaven en het stadje; we genieten! Morgen gaan we weer naar huis. We zijn benieuwd of het weer in november nog goed genoeg is om deel negen van ons Rondje Nederland te gaan fietsen. We zien het wel.

Loading