Deel 9 van 6 tot 11 november 2018
Dinsdag 6 november 2018

Route: Lunteren, Zwolle, Meppel, Emmen. Totaal 158 km.

Het weer blijft onwaarschijnlijk mooi, dus waarom niet nog deel 9 van ons Rondje Nederland eraan vastknopen? We zijn aan het eind van de middag nog weggegaan zodat we morgenochtend gelijk al op ons fietsstartpunt zijn. We staan op een gratis camperplaats op 500 meter afstand van het centrum van Emmen. Wij amuseren ons hier wel een dag of twee!

Woensdag 7 november 2018

Fietsroute: Emmen, Valthe, Exloo, Odoorn, Emmen. Totaal 48 km.

En wéér zo’n mooie fietsroute door het Drentse landschap! Vanmorgen toen we vertrokken was het slechts negen graden, maar de zon scheen en in de loop van de middag liep de temperatuur op naar zo’n zestien graden; het was heerlijk. De herfstkleuren van de bomen maken van een fietstocht door de bossen een zeer aangename bezigheid.

Middenin het bos tussen Exloo en Odoorn staat een uitzichttoren met een restaurant erbij dat nog open was ook en dat in het naseizoen. Bovenop de toren hadden we een prachtig uitzicht over de bossen. Verderop in het bos zagen we een aantal zuilen met een zwerfsteen. Héél bijzonder, maar toen we de uitleg lazen dat het gemaakt was door een kunstenaar die zijn opleiding had gehad aan de Rietveld Academie en het kunstwerk een Ode aan de Zon had genoemd, dan vragen we ons af hoe iemand tot zoiets komt. Hij stelt dat een beeld een poëtische inhoud moet hebben en dat dit uit de vorm afgelezen dient te worden…. Oké, ik weet het, wij zijn cultuurbarbaren, maar dit vinden we toch wel erg ver gezocht.

Donderdag 8 november 2018

Route: Emmen, Dalen, Coevorden, Nieuw Amsterdam, Emmen. Totaal 49 km.

Ons doel vandaag was Coevorden. De fietstocht was niet zo mooi als gisteren, maar het is nog steeds genieten. Coevorden is een gezellig stadje met een mooi kasteeltje waar tegenwoordig een hotel in is gevestigd, vandaar dat alleen de buitenkant op de foto staat.

We hadden verwacht dat de fietstocht korter zou zijn dan gisteren, maar dat viel tegen, het was zelfs een kilometer langer. Ton houdt vol dat hij nog niet aan een e-bike toe is, maar hij had behoorlijk het “end in de bek” toen we bij de camper aankwamen. Nu zitten we lekker knus in de camper, Ton heeft al een dutje gedaan 😉 en ik ben mijn eindeloze haakproject aan het afmaken. Ik hoop van de week nog een foto te kunnen plaatsen van het eindresultaat.

Vrijdag 9 november 2018

Route: Emmen, Zwolle, Lunteren. Totaal 158 km.

We waren van plan om vandaag met de camper zo’n 50 kilometer naar het zuiden te rijden om dan vanaf een nieuwe kampeerplek weer naar Coevorden te fietsen, waar we gisteren vanuit het noorden terechtkwamen. Helaas, het miezerde vanmorgen, het was koud en ongezellig en de weersvooruitzichten voor de komende dagen waren ook niet best. We zijn daarom gewoon lekker naar huis gereden. Eerst heb ik nog even mijn haakproject afgemaakt, zodat ik het jullie toch nog kan laten zien. Het is een tas van Albert Heijn, die ik omgehaakt heb met restjes wol; het was een hele bevalling, maar hij mag er zijn, vind ik zelf.

We zijn nu vanaf maart negen keer een klein weekje weggeweest en het is ons prima bevallen; we zijn nu ruim over de helft van ons Rondje Nederland en gaan er de komende jaren gewoon mee verder. Ondanks dat we het prima naar onze zin hebben gehad, hadden we dit jaar toch niet echt het vakantiegevoel, maar dat gaat nu wel veranderen! Vanaf 4 december zijn we weer in de gelegenheid om langer weg te gaan en zijn we van plan om dan voor een week of zes, zeven naar het zuiden van Spanje en Portugal te gaan, mits het daar dan goed weer is. Eind mei gaan we in elk geval voor zes weken naar IJsland; we hebben al geboekt!

Loading