Duitsland – 2019

Zaterdag 12 oktober 2019

Route: Lunteren, Arnhem, Emmerich, Dortmund, Kassel, Bad Emstal. Totaal 336 km.

Eigenlijk wilden we dit weekend gaan starten met deel 12 van ons Rondje Nederland. Het begin van de week waren de weersvooruitzichten nog  erg gunstig , namelijk 20, 21 graden met een zonnetje. De temperaturen zouden hoog blijven, maar er kwam regen bij. In Duitsland zou het wél droog zijn en de zon zou er tot woensdag blijven schijnen en de rest van de week blijft het daar droog. Tel daarbij op dat ik toevallig hoorde dat vrienden hier vanaf morgen in Bad Emstal verblijven en dat we hen maandag zouden kunnen ontmoeten. Onze plannen werden dus acuut gewijzigd (daar zijn we erg goed in).

Om drie uur kwamen we aan op een mooie camperplaats, gelegen naast een park. De herfstkleuren zijn hier al verder dan in Nederland, maar er zijn ook al redelijk veel kale bomen en die heb ik bij ons nog niet gezien. Is het hier droger geweest dan in Nederland of zijn de nachten kouder?

Vanavond gaan we onszelf verwennen, want het is slechts één kilometer lopen naar het dorpje waar zich verschillende restaurantjes bevinden.  De macaroni die we voor vanavond bedacht hadden, blijft nog maar een dagje in de koelkast……

 

 

 

Zondag 13 oktober 2019

Gisteravond hebben we heerlijk gegeten in een gezellig restaurantje. Wat een verschil in prijs als je Nederlandse en Duitse restaurants vergelijkt. Het waren geen culinaire hoogstandjes, maar het was erg lekker en inclusief twee biertjes en twee glazen wijn waren we 35 euro kwijt en dat was nog inclusief fooi!

De camperplaats waar we staan, ligt nog mooier dan ik dacht. Hij ligt niet alleen naast een park, maar dit park heeft ook nog een rozentuin met kunstwerken. Daar kwam ik achter toen ik ging kijken of er hier nog leuke geocaches te scoren waren. En ja hoor, de route erheen liep door die prachtige rozentuin. In totaal hebben we drie caches gevonden. Geocachen is toch zo’n leuke manier om de omgeving te verkennen. Je komt op plaatsen waar je bij een gewone wandeling nooit zou komen. We hebben ons voorgenomen om dit vaker te gaan doen, want onze conditie is er de laatste zeven maanden niet op vooruit gegaan. Vandaag hebben we in elk geval 13.564 stappen gelopen, pfffff…..

Maandag 14 oktober 2019

Vandaag hebben we onze geocachetour voortgezet, alleen was die niet zo succesvol als gisteren. We hebben er namelijk niet één gevonden. De naam van één van de caches was “Aussicht auf Planet Erde” en dat was inderdaad een plek met een prachtig uitzicht. Bovendien was de wandeling mooi en daar gaat het uiteindelijk om. De 10.000 stappen hebben we in elk geval weer gehaald en die zelfs met 546 overschreden.

Het weer is nog fantastisch, vandaag zelfs 23 graden! Voor morgen zijn de vooruitzichten hetzelfde als vandaag, maar vanaf woensdag gaat de temperatuur terug naar 14 graden en gaat het regenen. We waren van plan om morgen weer verder te trekken, maar nu blijven we toch nog maar een dagje op deze mooie camperplaats en gaan woensdag gewoon weer naar huis.

Dinsdag 15 oktober 2019

De cache die we gisteren niet konden vinden, kreeg vandaag een tweede kans. Ik had degene die hem gelegd heeft een berichtje gestuurd met de vraag om een extra hint. Hij heeft geantwoord, dus vandaag poging twee. Nou, óf iemand heeft hem weggehaald óf wij kunnen niet zoeken, want helaas pindakaas. Gelukkig hebben we er daarna nog wel twee andere gevonden en onze conditieopbouw heeft er wel bij gevaren, want vandaag hebben we 20.332 stappen gelopen en totaal 14,77 kilometer afgelegd!!!

Woensdag 16 oktober 2019

Route: Bad Emstal, Dortmund, Arnhem, Lunteren. Totaal 325 kilometer.

In de regen weer naar huis gereden. We hebben een leuk minivakantietje gehad met mooi weer en een fijn bezoek aan onze vrienden. Nu wachten we op nog een paar mooie dagen om verder te gaan met ons Rondje Nederland, deel 12. We hadden verwacht het hele Rondje in 2018 af te kunnen ronden, maar zelfs 2019 gaat niet lukken. In 2020 dan? We zien het wel.

Loading