Legoland 2019

Zaterdag 20 juli 2019

Route: Lunteren, Deventer, Bremen, Hamburg. Totaal 406 km.

Wij zijn samen met Jaade en Nina onderweg naar Legoland in Denemarken. Toen René en Sandra een jaar of tien waren zijn we daar ook met hen geweest en het leek ons leuk om daar ook met onze kleindochters heen te gaan. We rijden in twee dagen naar Billund en dan hebben we maandag en dinsdag tickets voor Legoland. De camping ligt ernaast, dus we kunnen er lopend heen; mooier kan niet!

We zijn vanmorgen om acht uur vertrokken en met twee pauzes en de nodige files vóór en voorbij Bremen, kwamen we om half drie aan op de camping, een klein stukje vóór Hamburg in het plaatsje Rosengarten. Morgen nog driehonderd kilometer.

De weersvooruitzichten waren niet heel erg goed voor vandaag, maar zou het in Nederland vanmorgen al gaan regenen en onweren, in de buurt van Hamburg zou het pas om drie uur beginnen. Toen we dus in de files bij Bremen terechtkwamen, hoopten we dat we het tentje van Jaade en Nina nog droog op konden zetten en dat lukte gelukkig, want om half vijf barstte het hier pas los. Dus lekker knus in de camper spelletjes doen terwijl de storm en de donderbuien ons niet kunnen deren! Morgen gaan we weer met mooi weer verder.

 

Zondag 21 juli 2019

Route: Hamburg, Flensburg, Billund. Totaal 306 km.

Jaade en Nina waren gisteravond zó moe, dat ze om half acht al naar bed wilden, of wilden ze misschien gewoon gezellig in hun tentje keten? In elk geval lagen ze er lekker vroeg in. Jaade heeft tegenwoordig een mobiel en ik zei tegen hen dat als er iets belangrijks was, ze me moest bellen, want dan zou ik gelijk komen. Belangrijk zou bijvoorbeeld zijn als ze de keiharde onweer niet leuk meer vonden of als hun tent ging lekken. Nina vroeg hoe ze dat zouden merken 😉  Hun tent is droog gebleven…..

Om half drie waren we in Billund en stond hun tentje en zijn we de camping gaan verkennen. Overal  zijn er hoekjes met (wilde) dieren van Lego, er is een supergroot springkussen en een speeltuin. Het is zó leuk met die twee meiden, ze beleven alles altijd zó intens en genieten overal van en wij dus ook! En dan zijn we nog niet eens in Legoland zelf, dat gaat morgen en overmorgen gebeuren.

 

 

Maandag 22 juli 2019

Ondanks de regen van vandaag, hebben we het héél erg leuk gehad in Legoland! Eerst zijn we een uitkijktoren  in geweest, zodat we een mooi overzicht hadden over het hele park. Wat is het veranderd de afgelopen decennia; er zijn heel veel attracties  bijgekomen, zodat het nu ook een pretpark geworden is. Maar er is ook een prachtig zee-aquarium, Atlantis, met kleurrijke vissen, enge haaien en roggen die zo langs je heen zwemmen.

We zijn in verschillende achtbanen geweest en het is zó grappig om te zien hoe verschillend Jaade en Nina zijn. Nina staat gewoon te springen van spanning vóórdat ze een achtbaan in gaat en komt er helemaal hyper van de adrenaline uit, terwijl Jaade van tevoren de nodige bedenkingen heeft. Ton is samen met Jaade en Nina in een achtbaan, de Extreme Racer geweest en ik met de meiden in de Viking’s River Splash; we waren toch al nat van de regen…. En toen zagen we de volgende achtbaan, de Polar Explorer. Jaade durfde niet, maar Nina wel. Ik dacht kom El, zó erg kan het niet zijn. Nou, dat was eens maar nóóit meer, tjonge, wat was dat eng! Nina wil morgen weer; nou, dan is Ton de klos…..

Morgen wordt het mooi weer en dan gaan we alle legobouwwerken bekijken en uiteraard weer de nodige achtbanen, plus alles wat we vandaag niet gezien hebben, zoals de Ninjago World. Zó leuk allemaal!

 

Dinsdag 23 juli 2019

De zon scheen vanmorgen al om zes uur; een mooie dag om Legoland voor de tweede dag te bezoeken. Toen we vanmorgen om tien uur aankwamen stonden er in tegenstelling tot gisteren al dikke rijen voor de ingang. We wisten natuurlijk al precies waar we wilden beginnen, namelijk helemaal achterin het park bij de spectaculaire achtbanen waar Nina zo graag nog eens in wilde, want dan zou het nog niet zo druk zijn.

Ton zou vandaag met Nina meegaan, maar mijn verpleegkundige schoonzus had mijn verslag van gisteren gelezen en die appte dat het waarschijnlijk niet zo verstandig was als Ton in een achtbaan zou gaan. Daar hadden we geen moment bij stilgestaan, stom natuurlijk. Maar goed, toen ben ik toch maar met Nina meegegaan en om half elf had ik de twee engste achtbanen achter de rug! Toen nog met Jaade en Nina in de River Splash en dat was een heerlijke afkoeling; letterlijk en figuurlijk!

Tjonge, wat was het druk en warm vandaag. We zijn rustig alle legobouwwerken gaan bekijken in het Lego Miniland, een Madurodam van legosteentjes. Amsterdam vond ik toch wel het mooiste. Om een uur of één kon je over de hoofden lopen en waren we doodmoe. We besloten naar de camping te gaan en later in de middag terug te komen. We wisten niet wat we zagen toen we het park uitliepen, er waren vijf kassa’s waar per kassa honderden mensen in de rij stonden. Daarna moesten ze ook nog op het plein voor de ingang wachten om hun kaartje te scannen! En dat allemaal op het heetst van de dag.

’s Middags hebben we op de camping in de schaduw lekker rustig aan gedaan en om half vijf ben ik samen met Jaade en Nina teruggegaan. Het was nog steeds erg druk, maar de wachttijden voor de attracties waren i elk geval geen 40 of 55 minuten meer. We hebben ook nog een leuke kindervoorstelling bekeken en toen was ons Legolandavontuur ten einde. Het was geweldig en Jaade en Nina hebben er ontzettend van genoten en daardoor wij ook!

Loading