Loosbroek

Zondag 9 mei 2021

Autoroute: Lunteren, Nijmegen, Nistelrode, Loosbroek. Totaal 66 km.
Fietsroute: Loosbroek, Vinkel, Heesch, Nistelrode, Loosbroek. Totaal 25 km.

Nu de temperatuur in mei eindelijk boven de 10 graden uit gaat komen en er geen winterse neerslag verwacht wordt, gaan we maar eens op pad. Vandaag waren de weersomstandigheden gelijk weer van een totaal andere orde, het werd namelijk 26 graden. Geweldig weer voor een fietstocht. We hadden een camping geboekt in Loosbroek, waar we pas vanaf 14.00 uur terecht konden. Om zoveel mogelijk van het mooie weer te kunnen genieten (want alleen vandaag zou het zomer zijn….) waren we al om 11.00 uur in Loosbroek. De camper hebben we geparkeerd bij de kerk en hebben een mooie fietstocht door de omgeving gemaakt.

We staan nu op een prachtige plek aan een vijvertje. We hadden deze camping uitgekozen omdat ze hier een restaurantwaardige maaltijd serveren in je camper! Ik kan het iedereen aanraden, want wat hebben we heerlijk gegeten! Ze noemen het een Lockdown Camperdeal. Voor € 99,50 krijg je een viergangendiner voor twee personen, een overnachting op de camping en de volgende ochtend een ontbijt, dat ook weer in je camper gebracht wordt.  Deze deal hebben ze alleen maar in de weekenden. De Heische Hoeve in Loosbroek.

Maandag 19 mei 2021

Fietsroute: Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Heeswijk-Dinther, Heeswijk-Dinther, Loosbroek. Totaal 20 km.

Bij onze Lockdown Camperdeal van gisteren, zat ook een ontbijt dat vanmorgen bij onze camper afgeleverd werd. We hoeven echt niet te lunchen vanmiddag, tjonge wat was dit uitgebreid zeg; heerlijk!

Als je je afvraagt waarom ik drie keer Heeswijk-Dinther in onze fietsroute noem, dan komt dat omdat we zó vaak het hele dorp doorgefietst zijn, dat we daar nu waarschijnlijk blindelings onze weg zouden moeten kunnen vinden, maar niets is minder waar.

We wilden vandaag gaan geocachen en in dit plaatsje waren zes caches verstopt We hadden niet echt een goede volgorde gepland, dus dat betekende heen en weer rijden. Toen we ook nog  eens een keer de Jumbo niet konden vinden, die we eerder vandaag al drie keer waren tegengekomen, begonnen we aan onszelf en ons waarnemingsvermogen te twijfelen. Uiteindelijk hebben we vijf van de zes caches gevonden en hebben we een erg leuke dag gehad.

Als je nog nooit van geocachen hebt gehoord, kun je op deze site “Wat is Geocaching” meer informatie vinden. Het lijkt door de foto op die site dat het een hobby voor kinderen is, maar dat is niet het geval. Dit “schatzoeken” is een erg leuke hobby voor jong en oud en je hebt altijd een doel om een fietstocht of wandeling te maken.

Dinsdag 11 mei 2021

Het is toch niet te hopen dat eergisteren de zomer van 2021 heeft plaatsgevonden! Vóór die dag is het twee maanden lang veel te koud geweest en sinds gisteren is de temperatuur wéér onder de twintig graden geduikeld. In elk geval hebben we geen handschoenen meer nodig op de fiets…..

Toch hebben we een heerlijke dag gehad. In totaal 28 kilometer gefietst. Dat is niet al te veel, maar we hebben ook drie geocaches gescoord die niet alledrie even makkelijk te vinden waren. De eerste cache vonden we na een “barre” tocht van een kilometer of drie over een rul zandpad. Uiteindelijk kwamen we bij een afgesloten hek en zouden we dat hele stuk weer terug moeten worstelen. Ik zag echter vlak bij dat hek een man bij zijn boerderij zitten en vroeg of we er bij zijn huis langs mochten. “Eigenlijk niet” was zijn antwoord en als we achttien waren geweest zou hij ons het hele stuk terug hebben gestuurd…. Ach ja, “bejaard” zijn heeft ook zijn voordelen!

We vonden ook nog een cache bij een kapelletje. We hadden daar een totaal ander idee van hier in Brabant. Het is namelijk een knalgeel gebouwtje met een modern interieur dat ons wel aansprak.

We zijn ook zó blij dat de terrassen weer open zijn! We hebben nu al drie dagen achter elkaar letterlijk en figuurlijk buiten de deur geluncht. Oké, vandaag onder een parasol met een heater, maar wat genieten we hier toch weer van!

Morgen gaan we naar Baarn voor een lang hemelvaartweekend en hopelijk kunnen we ons Rondje Nederland binnenkort af gaan maken nu de terrassen weer open zijn. En wie weet welke versoepelingen we vanavond nog meer te horen krijgen tijdens de persconferentie!

 

Loading