Oisterwijk

Zondag 28 maart 2021
Route: Lunteren, Tilburg, Oisterwijk. Totaal 96 km.
Omdat ons laatste stukje Rondje Nederland door Zeeland gaat, hebben we besloten daar nog even mee te wachten. Zeeland is nogal open en er staat nu erg veel wind, maar het grootste probleem is dat de horeca gesloten is, er bijna geen bossen zijn in deze provincie en het gebrek aan een sanitaire voorziening een onoverkomelijk probleem voor mij zou zijn. Daarom zijn we naar Brabant vertrokken, want daar wordt het de komende dagen een graad of twintig en je hebt er bossen zat! Van Sandra heb ik met mijn verjaardag een prachtig boek gehad met de mooiste plekjes van Nederland en daar hebben we er een van uitgezocht.
We staan op een natuurkampeerterrein aan de rand van de Kampina bij Oisterwijk. Dit is een natuurgebied met bossen, heide en vennen zoals het Belversven. Je loopt van de camping zo de Kampina in en daar hebben we aan het eind van de middag al een klein stukje van gedaan. Het gebied is 12 hectare groot, dus morgen gaan we het gebied verder verkennen maar dan op de fiets.

Maandag 29 maart 2021

 

Fietsroute: Oisterwijk, Lennisheuvel, Boxtel, Haaren, Oisterwijk, Moergestel, Oisterwijk. Totaal 40 km.

 

Sandra’s boek is een schot in de roos! Alle informatie over deze streek is interessant en de foto’s zijn prachtig! Er staan ook wandel- en fietsroutes met knooppunten in. Vanmorgen hebben we eerst deze knooppunten in een gpx-bestand gezet zodat we via de fiets-gps lekker konden rondtrekken. Ik kan je dit boek van harte aanbevelen, zeker in deze tijd waarin we niet naar het buitenland kunnen. Kijk op www.reisreport.nl voor meer informatie (en nee, ik heb geen aandelen….).

 

Het weer was prachtig vandaag. Toen we vanmorgen vertrokken, hadden we nog wel onze winterjas aan, maar in de loop van de middag kon die in de fietstas. We hadden broodjes meegenomen, maar we rekenden onderweg op een koffie-to-go met een mogelijkheid tot toiletgebruik. Niet dus, buiten coronatijd is de horeca al weinig open op maandag, maar nu dus helemaal niet. Ik heb dit dus opgelost door een verzorgingshuis binnen te lopen en daar te vragen of ik van het toilet gebruik mocht maken en dat was geen probleem. Die proberen we er dus in te houden, want toiletten zijn daar ook lekker schoon!

 

Dinsdag 30 maart 2021

Fietsroute: Oisterwijk, Esch, Helvoirt, Biezenmortel, Haaren, Oisterwijk. Totaal 42 km.

De omgeving is hier zó mooi en we hebben vandaag weer genoten van onze fietstocht. Veel bomen staan in bloei, de magnolia’s staan op springen en hier en daar beginnen de treurwilgen groene slierten te vormen. We zagen lammetjes in de wei en hier en daar kalfjes die lekker bij hun moeder lagen in plaats van als kistkalveren gefokt te worden.

Bij de Loonse en Drunense Duinen kwamen we een restaurant tegen voor onze koffie-to-go en meegebrachte broodjes, maar zonder terras. Dit hadden ze echter slim aangepakt. Op een naastgelegen terreintje stonden een tiental picknicktafels waar druk gebruik van gemaakt werd. Dit was weer een dag met een gouden randje!

Woensdag 31 maart 2021

Vandaag weer naar huis, maar eerst hebben we heerlijk in het zonnetje zitten lezen en puzzelen. Na de lunch hebben we de camper ingepakt en op het parkeerterrein gezet, omdat we toch nog eerst een stevige wandeling rondom het Belversven wilden maken. Met 24 graden was het echt zomers te noemen en dat op de laatste dag van maart! Dit belooft wat voor de rest van dit seizoen…..

Loading