Week 13 – 2013

Vrijdag 29 maart 2013

Toen ik vanmorgen uit het raam keek en zag dat de vijver weer (of nog steeds) bevroren was en dat er zelfs een laagje sneeuw op het ijs lag, was ik er helemaal klaar mee. Vandaag begint het nieuwe kampeerseizoen in Baarn en op 2ePaasdag zouden we er een weekje Winterswijk of de Eifel o.i.d. aan vastplakken. Maar de nog altijd winterse omstandigheden zorgden ervoor dat ik Ton voorstelde om maandag gewoon lekker de zon op te zoeken! Wat let ons? We werken niet meer, ons campertje staat klaar en we zijn zo vrij als een vogel! Oké, we moeten even langs Gouda om wat zomerkleding op te halen, maar als dat het ergste is? Op de foto zien jullie de ijskoude oorzaak van ons plan en tegelijkertijd kunnen jullie de prachtige Buddha zien die ik van Ton voor mijn verjaardag heb gekregen.

Paasweekend 30 en 31 maart 2013

Een witte Pasen in Baarn!!!! Gistermiddag begonnen er dikke sneeuwvlokken te vallen en toen we zaterdagochtend opstonden was het helemaal wit. Het is deze Pasen 10 graden kouder dan afgelopen Kerst en dat schijnt weer een nieuw kouderecord te zijn. Maar al met al is het een prima weekend, het zonnetje schijnt en uit de wind kun je zelfs met een dikke trui aan de warmte van de zon voelen. Helaas mogen we geen kampvuur stoken, want het is erg droog en er zijn de afgelopen dagen al enkele bos- en heidebranden geweest; dat wordt dus geen billenwarmen!

Tweede Paasdag; 1 april 2013

Route: Baarn, Lunteren, Gouda, Eindhoven, Hasselt, St. Truiden, Oteppe. Totaal: 304 km.

Vanmorgen eerst vanuit Baarn terug naar Lunteren om wat vergeten spullen op te halen, zoals de TomTom, maar het belangrijkste was toch de auto-oplader voor mijn mobiel. Zo stom om die te vergeten, maar met het datasnoertje voor mijn netbook was ik in Baarn toch enigszins geholpen en kon ik de boel toch nog opladen. Wie had ooit gedacht dat ik zó verslaafd zou raken aan mijn mobiel…. Daarna sjeesden we nog even naar Gouda om zomerkleding uit de kast te rukken en dan op weg naar de zon???

Het plan om naar het zuiden te rijden om de zon op te zoeken, moeten we toch voorlopig maar even laten voor wat het is, want het is in heel Europa veel te koud met een snijdende oostenwind. Alleen aan de Costa del Sol is het 22 graden, maar om nu zo ver te moeten rijden in twee weekjes gaat ons ook te ver. We zijn vandaag geëindigd in Oteppe op een hoeracamping in de buurt van Namen in België. Een camping die ideaal is voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of acht.  Ze hebben hier een grote avontuurlijke speeltuin met allerlei klimwerktuigen en glijbanen, maar wij zijn blij dat het nog voorseizoen is, want het is nu nog lekker rustig.

 

Loading