Zondag 10 april 2016

Route: Saint Paul de Vence, Nice, Monaco, Menton, Olivetta. Totaal 79 km.

Als je ooit luxe villa’s, dure boten en Jaguars wil bekijken, moet je langs de kust bij Nice en Monaco gaan rijden; niet normaal wat daar aan geld zit! Enorme huizen met ovale zwembaden, soms zelfs op het dakterras. We hebben vandaag slechts 79 km gereden maar daar wel meer dan tweeënhalf uur over gedaan. Omdat het vandaag zondag was en prachtig weer, was waarschijnlijk heel zonaanbiddend Zuid- Frankrijk naar de  kust getogen. Pas toen we net over de Italiaanse grens kwamen, konden we een parkeerplekje vinden. De huizen zijn hier ook gelijk minder protserig maar ze hebben wel hetzelfde mooie uitzicht en dezelfde zon!

Heel bizar was ook het feit, dat er controle was op de grens tussen Frankrijk en Italië. Er stonden zwaarbewapende militairen met pantservoertuigen. Het geeft toch aan dat er het laatste jaar heel veel veranderd is in de politieke situatie in Europa.

Nu staan we na twee weken eindelijk in Italië! We staan tussen de bergen, midden in een olijfboomgaard. We zijn de enige kampeerders hier en het is in één woord paradijselijk!

Maandag 11 april 2016

Route:  Olivetta, San Remo, Imperia, Celle Ligure. 157 km.

Vanmorgen heeft Ton weer een poging gedaan om te rijden. Voor zijn gevoel ging het goed, maar hij had het toch beter niet kunnen doen, want het ging gelijk weer veel slechter met zijn voet. Vanaf nu ga ik rijden, we zijn er klaar mee! Achteraf gezien had hij wel het ideale moment uitgekozen om het weer eens te proberen, want op deze supersmalle, extreem steile, haarspeldbochtige weg had ik het zwaar gehad hoor!

We hebben heel relaxt langs de kust gereden en zo tegen een uur of half drie vonden we het genoeg en lieten de TomTom ons naar de uitgekozen camperplaats leiden. De TomTom is een geweldige uitvinding, maar als je instelt dat je snelwegen wil vermijden, zoekt hij de snelste maar ook de kortste weg en dat levert soms hachelijke situaties op. Hij denkt gewoon dat je door de smalste straatjes kunt rijden en dat is niet altijd het geval. We kwamen dus weer op een punt dat we niet verder konden en ik zag echt geen kans om ons campertje uit deze benarde situatie te redden. Ik heb Ton dus maar even het stuur over laten nemen om ervoor te zorgen dat we ongeschonden konden keren. Ik werd meewarig aangekeken door een voorbijganger……

Vanaf de camperplek, die zo’n kleine 100 meter boven de zeespiegel lag, zijn we naar de boulevard gelopen om daar op onze manier te flaneren en op een terrasje een superijs te bestellen! Dit is vakantie!

Dinsdag 12 april 2016

Route:  Celle Ligura, Genua, La Spezia, Livorno, Castiglione della Pescaia. Totaal 329 km.

We hebben ons reisplan weer eens veranderd. We gaan nu eerst naar Rome en Cinque Terre laten we voor wat het is. Ton kan toch niet lopen en als we eerst naar Umbrië gaan komt Rome er wéér niet van. Maar het schiet niet op om naar Rome te gaan in ons gebruikelijke tempo, daarom hebben we besloten om vandaag, tegen ons principe (en onze portemonnee), maar eens de tolweg te pakken, want anders komen we er nooit. De eerste 125 kilometer, hebben we maar zo’n 20% van de omgeving kunnen zien, want de overige 80% bevond zich namelijk in tunnels. Maar goed, het schoot lekker op en ik ben weer een van mijn ‘fobieën’ kwijt, namelijk het rijden in tunnels. Waar een gebroken enkel van een echtgenoot al niet goed voor is. 😉

Vanaf La Spezia hield het ondergrondse gebeuren op en konden we van het uitzicht genieten. We staan nu op een camping aan zee met een privéstrand voor de kampeerders. We sliepen in met het geluid van de zee.….

Woensdag 13 april 2016

Route:  Castiglione della Pescaia, Grosseto, Civitavecchia, Rome. Totaal 226 km.

Wat is het toch heerlijk om ’s ochtends op te staan met een temperatuurtje van zo’n graad of 20 maar we moeten er niet aan denken om hier midden in de zomer te staan als de temperatuur het dubbele op de thermometer aangeeft.

Na tweeënhalve week zijn we toch eindelijk bij Rome aangekomen; weliswaar nog slechts op een camping en niet in de stad zelf, maar hiervandaan rijdt er een gratis shuttlebus naar een metrostation en vandaar komen we midden in het centrum van Rome aan. Morgen en overmorgen gaan we dus op sightseeingtour!

Donderdag 14 april 2016

Eindelijk staan we in hartje Rome! Het is prachtig weer en we zijn niet de enige toeristen die een paar dagen Rome aandoen  en dan druk ik me voorzichtig uit. Ongelofelijk wat een mensenmassa is er op de been. Bij de Trevifontein stonden er hordes mensen, je zag bijna niks, maar toen we ons een weg naar voren hadden gebaand, konden we de schitterende beeldhouwwerken van dichtbij bewonderen. Om Ton zijn voet te ontzien hebben we ons verder door een hop-on/hop-off bus laten vervoeren. Bij het Colosseum wilden we ‘hop-offen’ maar er stond een onwaarschijnlijk lange rij  voor de kassa  te wachten, zodat we dat maar hebben laten zitten. De buitenkant is ook mooi….

Later in de middag hebben we heerlijk door het centrum geslenterd, een lekker ijsje gegeten en het Pantheon en de Spaanse Trappen bezocht, die helaas gesloten zijn vanwege een grondige restauratie. De anderhalf miljoen euro die hiermee gemoeid gaat, wordt  betaald door Bvlgari, het bekende luxemerk. Hun eerste winkel, die in 1905 werd geopend, ligt op 100 meter  afstand van de trappen. Inmiddels hebben ze wereldwijd meer dan 300 zaken.

Morgen gaan we naar het Vaticaan, kijken of we op audiëntie bij de Paus kunnen…. 😉

Vrijdag 15 april 2016

Net als gisteren zijn we met het gratis shuttlebusje van de camping naar het metrostation gebracht. Maar wat zien de treinen er verschrikkelijk uit zeg; vol met graffiti, verroest, smerig en oud! Maar goed, het rijdt, want binnen een half uurtje sta  je in het centrum van Rome. Op naar het Vaticaan! We hebben een rondleiding met een gids genomen, zodat we niets zouden missen. Het zou een toer van twee uur zijn, maar we begonnen om elf uur en stonden om half drie weer buiten en het was de moeite waard! We hebben in het Vaticaans Museum  o.a. prachtige beeldhouwwerken, wandtapijten en plafondschilderingen gezien, maar het mooist van alles is natuurlijk de Sixtijnse Kapel waar Michelangelo de plafonds heeft beschilderd. Je mag er niet fotograferen,wat sommige mensen uiteraard toch proberen, maar die worden op niet mis te verstane wijze door de beveiligers terechtgewezen.

Morgen houden we een rustdag op de camping, beetje lezen, website bijwerken, puzzelen, lummelen, wassen (er is hier weer een wasmachine….), in elk geval bijkomen van twee heel erg indrukwekkende, maar vermoeiende dagen.

Zaterdag 16 april 2016

Er was vandaag niet veel te melden. We hebben een heerlijke lummeldag gehouden. Dit is eigenlijk niets voor ons, want we bezoeken of doen altijd wel iets, maar na twee dagen Rome zijn we hier echt aan toe. Het weer is prachtig en we hebben uitgebreid de tijd genomen om plannen voor de komende week te maken. Morgen gaan we richting Orvieto in het zuidelijke gedeelte van Umbrië. Er staan alweer heel wat mooie en/of  interessante dingen op ons verlanglijstje……

Loading