Week 23 – 2015

Zondag 31 mei 2015

Route: Chvalsiny, Ceske Budejovice, Hluboka nad Vltavou. Totaal 54 km.

Voor de tweede achtereenvolgende dag kon ik ’s morgens gelijk mijn zomerkleren aan! De weergoden lijken ons goed gezind te zijn(tenminste voor dit moment).

We zijn naar het stadje Ceske Budejovice geweest, dat dit jaar 750 jaar bestaat. Volgens de toerinsteninformatie hebben ze hier het grootste stadsplein van Europa. Nou, dat zal dan wel, maar zo bijzonder groot vonden wij het nou ook weer niet. We hebben een stadswandeling gemaakt, een kerk met klooster bezocht en onderweg was het natuurlijk weer eens lunchtijd. We vonden een gezellig terrasje, maar het was wel een verrassing wat we te eten zouden krijgen, want de serveerster sprak geen Engels en ze had ook geen Engelse menukaart en van het Tsjechisch valt echt niets te maken. Met handen en voeten en het maken van dierengeluiden, wisten we uiteindelijk of we kip, rund- of varkensvlees zouden krijgen, maar dat was dan ook alles. Uiteindelijk kreeg Ton een varkensfiletje met frites en ik een kipsalade met toast. Het was heerlijk!

We staan nu helemaal alleen op een mooie terrassencamping. We hebben een geweldig  uitzicht en we voelen ons de koning te rijk voor ons campertje in de zon met een wijntje en een biertje.

Maandag 1 en dinsdag 2 juni 2015

Route: Hluboka nad Vltavou, Pilsen, Wiesbaden, Arnhem, Lunteren. Totaal 990 km.

Dit hadden jullie zeker niet verwacht dat wij al thuis zouden zijn! Tja, we hadden wat dingen te regelen en toen dachten we, kom we gaan gewoon naar huis! Dat is het voordeel van ons campertje, we kunnen zo heerlijk flexibel zijn en bovendien we hebben nog vakantiedagen genoeg, toch? 😉 We gaan gewoon een andere keer weer terug naar Tsjechië, want dit land is ons bijzonder goed bevallen. Het landschap is mooi, de mensen zijn vriendelijk, de gebouwen zijn prachtig en last but not least, het is lekker goedkoop!

Ondanks dat we maar zo kort zijn weggeweest (slechts negen dagen), wil ik toch de statistieken even vermelden. We hebben 2090 km gereden in totaal 29 uur en 56 minuten. We reden 1 op 14,1 liter diesel en gemiddeld hebben we 70 km per uur gereden. Voor ons doen waren we duur uit met onze overnachtingsplaatsen. In Duitsland hebben we op twee camperplekken gestaan, maar die zijn bijna niet in Tsjechië te vinden en vrij kamperen mag daar niet. Maar er zijn wel veel ACSI-campings waar je in het voor- en naseizoen voor 14 of 16 euro kunt overnachten. Onze gemiddelde overnachtingsprijs was daarom € 9,72 per nacht.

Dit was het voor deze keer. Onze vakantie was kort maar krachtig en de volgende keer gaan we gewoon weer lekker lang!

Tot de volgende keer!
Ton en Elly

Loading