Week 25 – 2013

Zondag 16 juni 2013

Route: Anglesey, Caernarfon, Conwy. Totaal 79 km.

Toen ik vanmorgen mijn bed uit ging, waren de hoeveelheid been- en bilspieren die ik gisteren dacht te hebben, zeker verviervoudigd! Ik loop erbij alsof ik eenennegentig ben in plaats van eenenzestig. We gingen vanmorgen ons tweede kasteel van de vakantie bezoeken (daar houden we het wel bij hoor, want als we alle kastelen in Wales moeten bezoeken die Edward I in de dertiende eeuw heeft laten bouwen, dan zijn we nog wel even zoet). Eigenlijk wilden we een rondleiding met een gids nemen, maar in mijn huidige lichamelijke toestand (spieren….)  en alle trappen die eerdergenoemde Edward in zijn kastelen heeft laten aanbrengen, hebben we dat toch maar niet gedaan. Op een paar wenteltrappen na die ik nog net kon behappen, is Ton in zijn eentje het prachtige kasteel binnenin gaan verkennen en heb ik op een bankje het kasteel aan de buitenkant bewonderd!

Maandag 17 juni 2013

Route: Conwy, Bangor, Llanberis, Betws-y-Coed, Llanrwst. Totaal 79 km.

Als je op de kaart onze route zou bekijken, zie je dat we heen en weer aan het rijden zijn. We zitten nu in het noorden van Wales en we willen de mooiste plekjes van het Nationaal Park Snowdonia goed bekijken, ja en dan rijd je niet altijd de meest logische weg. We zijn door hele ruige stukken van Wales gereden tussen hoge, rotsige bergen door, die Noorse herinneringen oproepen. Er is hier echter veel meer groen dan in Noorwegen en het landschap is minder spectaculair, maar daarom niet minder mooi! In Conwy hebben we over een stuk van een stadsmuur gelopen, schattige cottages bekeken en het kleinste huis van Wales op de foto gezet. In het mooie, maar erg toeristische dorpje Betws-y-Coed, spreek uit als: bettusiekowet ;-),  hebben we een prachtig kerkje bezocht, een natuurfilm over Snowdonia bekeken en heb ik maar eens aan mijn kooplust toegegeven en een mooi fleecejack gekocht.

Dinsdag 18 juni 2013

Route: Llanrwst, Betws-y-Coed, Blaenau Ffestiniog, Trawsfynydd, Bala. Totaal 96 km.

Vanmorgen eerst terug naar Betws-y-Coed om de Swallow Falls te bekijken. Dit zijn drie watervallen onder (of boven) elkaar, het ligt er aan van welke kant je het bekijkt. Je moest wel eerst een pond per persoon in een automaat doen, om door een draaihekje toegang tot de watervallen te krijgen. Het is maar goed dat je in Noorwegen niet voor elke waterval een kroon hoeft te betalen, want dan zou je aan je vakantiegeld niet genoeg hebben.

Hierna hebben we een leisteengroeve bezocht. Ik had me vorig jaar voorgenomen om nooit meer een grot of een mijn te bezoeken, want ik ben toch wel enigszins claustrofobisch. Maar ja hoor, zat ik toch weer in zo’n achterlijk treintje met een helm op mijn hoofd diep onder de grond in het pikkedonker mezelf voor te houden dat ik binnen drie kwartier weer daglicht zou zien. En dat was ook zo….., maar verder gaat het goed met me hoor, alhoewel ik nog steeds barst van de spierpijn van afgelopen zaterdag. Misschien dat ik daarom wel zo’n negatief stukje aan het schrijven ben.

Woensdag 19 juni 2013

Route: Bala, Dolgellau, Mallwyd, Llanfair Caereinior, Newtown, Bishop’s Castle.Totaal 151 km.

Vandaag was onze laatste dag in Wales, morgen zitten we weer in Engeland. We zijn eerst vanmorgen nog even teruggeweest in Dolgellau, want toen we daar vorige week waren, kwam de regen met bakken uit de lucht en wisten we niet hoe gauw we weer in de camper moesten komen. Vandaag dus de herkansing. Dolgellau is een erg leuk stadje, waar alle huizen in grijs graniet en leisteen opgetrokken zijn. Je zou denken dat het daardoor erg somber is, maar door alle hanging baskets met bloeiende planten is het een heel fleurig geheel. We gingen ergens koffie drinken en een aantal mensen hoorden we Welsh spreken en dat is absoluut niet te verstaan. We zijn al meerdere malen in Scandinavië geweest, waar je ook niemand verstaat, maar als je daar de borden fonetisch leest, dan begrijp je het toch wel (behalve in Finland dan). In Wales staat alles zowel in het Engels als in het Welsh en het is gewoon grappig om de totaal onbegrijpelijke vertaling te zien. Wat zou je denken van de vertaling op deze foto die we op een voetgangersverkeerslicht zagen staan? (Het gaat trouwens iets beter met mijn spierpijn, ik hoef toch nog geen rollator…)

Donderdag 20 juni 2013

Route: Bishop’s Castle, Craven Arms, Worcester, Stratford-upon Avon. Totaal 136 km.

Zo, de plaatsen en steden van onze route hoef ik nu niet meer apart per letter van de kaart over te typen, het is nu weer gewoon Engels i.p.v. het onleesbare Welsh. Het landschap in Engeland is ook wel minder spectaculair geworden dan in Wales, alhoewel het natuurlijk nog lang niet Nederlands aandoet! We zijn nu in de stad van Shakespeare aangekomen en dat kan je onmogelijk ontgaan. Het is alleen maar Shakespeare wat de klok slaat, elke plek waar deze goede man ook maar een voet heeft gezet, is toeristisch uitgemolken. Zelfs het plaatselijke advocatenkantoor heeft zich zijn naam toegeëigend! Maar het ziet er allemaal geweldig uit. Vandaag hebben we een oriënterend rondje door Stratford gelopen, maar morgen gaan we het allemaal eens goed bekijken. We staan op een parkeerplaats midden in het centrum, waar we ook in ons campertje kunnen overnachten. Morgenochtend kunnen we dus zo de stad inlopen. 

Vrijdag 21 juni 2013

Route: Stratford-upon-Avon, Mickleton, Broadway, Evesham, Broadway, Evesham.Totaal 54 km.

Nee, ik heb niet per ongeluk de plaatsen in de route gekopieerd, we reden gewoon lekker heen en weer tussen Evesham en Broadway. Dat krijg je als je geen boodschappen doet als je langs een supermarkt rijdt, maar denkt dat je er nog wel een tegen zult komen. Niet dus…..

Inmiddels zijn we in de Cotswolds aangekomen. Dit is een streek in Engeland die gekenmerkt wordt door schattige, cottages gebouwd van honingkleurige natuursteen en waar dan ook nog vaak prachtige rozen of andere bloeiende planten tegen de voorgevel groeien. Als ik in Engeland woonde, zou ik hier wel een huisje willen hebben, dit is zó ontzettend mooi!!!

Toen we tegen het eind van de middag een camping zochten, kwamen we er op een terecht waar een evenemententerrein naast lag en waar morgen en overmorgen een show gehouden wordt van tanks, jeeps, pantservoertuigen, kanonnen en ander wapentuig uit de Tweede Wereldoorlog. Niet ons ding, maar wel grappig om te zien. Naarmate de avond vorderde, kwamen er steeds meer fanatiekelingen op het terrein staan die deze periode als hobby hebben. We begrepen toen ook dat de campingeigenaresse ons morgenochtend uiterlijk om tien uur van de camping af wil hebben, want die loopt dan vol met bezoekers voor dit evenement. Wij hebben vanavond al een (gratis) rondje over dit terrein gelopen, want morgen gaat de show pas officieel van start.

Zaterdag 22 juni 2013

Route: Evesham, Broadway (ja, weer!), Chipping Campden, Broadway (echt waar…..), Stanway, Winchcombe, Cheltenham, Cirencester, Bibury, Burford, Stow-on-the-Wold, Bourton-on-the-Water. Totaal 137 km.

We zijn gisteren en vandaag in totaal vier keer in het plaatsje Broadway geweest. We lazen dat we hier een historische toren konden bezichtigen en dat was ons gisteren tot twee keer toe ontgaan. Oké, dan nog maar een keer er langs en precies op het moment dat we hier aankwamen konden we nog een paar minuten meemaken van een volksdansgroep die bij deze toren hun kunsten aan het vertonen waren.

Hierna hebben we een autotocht door de Cotswolds gemaakt en zijn bij een paar dorpjes uitgestapt om ons te vergapen aan de schilderachtige huisjes.  Uiteindelijk zijn we bij Bourton-on-the-Water een camping gaan zoeken, omdat ik hier morgen met een vriendin uit Engeland heb afgesproken. We gaan eerst met zijn drieën koffie drinken en dan gaat Ton een héle lange wandeling maken en Angela en ik gaan héél lang bijpraten.

Loading