Week 51 – 2018

Dinsdag 18 december 2018

Route: Lunteren, Schiphol, Barcelona, Figueres, Esponellá. Totaal 1600 km.

Afgelopen zaterdag was de uitvaart van mijn vader. Het was een mooi afscheid en vandaag zijn we weer teruggevlogen naar Spanje om onze reis weer op te pakken.

 

 

 

 

Woensdag 19 december 2018

Route: Esponellá, Besalú, Olot, Vic, Manresa, Reus. Totaal 263 km.

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Het scherm van mijn laptop is zwart en komt niet meer tot leven. Ik ben dus nu de website aan het bijwerken op mijn mobiel en dat gaat niet echt lekker, maar wie weet word ik er nog handig in.

Nadat we roerend afscheid hebben genomen van de campingeigenaar, die zo goed op ons campertje heeft gepast, gingen we op weg naar het historische stadje Besalú met een toegangspoort tot het voormalige fort. Omdat het nu geen toeristenseizoen is, was het lekker rustig en konden we mooie foto’s maken.

Donderdag 20 december 2018

Route: Reus, Tarragona, Deltebre. Totaal 93 km.

Reus (spreek uit als Reeoes) is de geboorteplaats van Antoni Gaudi. Tot groot verdriet van de stad, staan al zijn beroemde bouwwerken ergens anders, zoals de Sagrada Familia in Barcelona. Daarom hebben zij maar een Gaudimuseum ingericht, dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Je krijgt een goed idee waar hij zijn inspiratie vandaan haalde, namelijk uit de natuur.

Gisteren zei ik al dat het soms meezit en soms tegen. Nou, vandaag hadden we weer zo’n dingetje. Omdat het scherm van mijn laptop kapot was, had iemand van onze camperclub het idee om voor een nieuwe laptop naar de MediaMarkt te gaan, vanwege garantie enz. Dus vanmorgen wij naar Tarragona. In het bedrijvenpark waar we zijn moesten, was alles eenrichtingsverkeer. Op een gegeven moment waren we er zo klaar mee, dat we ongeveer drie meter tegen het verkeer in zijn gereden, en ja hoor, twee politieagenten. Of we maar even honderd euro wilden neertellen. We konden kletsen als Brugman, maar we waren de klos. De macho’s, pffff!!! Uiteindelijk heb ik besloten om alleen een nieuw scherm te kopen in plaats van een laptop. Ik zit nu héél riant met een 21 inch scherm in ons kleine campertje. Het ziet er niet uit, maar het werkt wel.

Vrijdag 21 december 2018

Route: Deltebre, El Poblenou del Delta, Sant Carles de la Rapita, Alcossebre. Totaal 117 km.

Je gelooft het niet, maar mijn laptopscherm is weer tot leven gekomen! Gisteravond deed hij het ineens weer, waarschijnlijk doordat hij een extra stroomboost heeft gekregen van dat extra scherm, we zouden het anders ook niet weten. Het computerscherm hebben we maar weer in die enorme doos gedaan en bovenin de camper gelegd. Mocht mijn laptop weer kuren krijgen, hebben we tenminste een alternatief.

We wilden eigenlijk vandaag gaan fietsen door de Ebro Delta, een mooi natuurgebied met rijstvelden en wat niet onbelangrijk is, het is hier lekker plat! Gisteravond las ik echter toevallig op internet dat in Spanje buiten de bebouwde kom een fietshelm verplicht is en laten we die nou nét niet bij ons hebben. Gezien onze negatieve ervaring gisteren met de Spaanse politie, namen we maar niet het risico om wéér de Spaanse overheidskas te spekken. We zijn daarom maar met de camper het gebied gaan verkennen. Omdat het zo’n waterrijk gebied is, komen er ook veel vogels voor, maar vooral de witte reiger. We hebben er tientallen gezien, maar ze zijn héél erg schuw en als je dichtbij komt om ze te fotograferen, vliegen ze weg. Uiteindelijk hebben we er eentje in de verte vanuit het raam van de camper kunnen fotograferen, maar duidelijk is anders.

Het weer is heerlijk, zo’n achttien graden en we zijn nu neergestreken op een camping aan de kust, waar we twee dagen blijven staan om een strandwandeling te maken en van het zonnetje te genieten en dat op de eerste dag van de astronomische winter. We genieten met volle teugen!!!

Zaterdag 22 december 2018

In de zon onder een strakblauwe lucht hebben we een prachtige wandeling over het kustpad naar Alcossebre gelopen. Dit is een badplaats met tientallen appartementencomplexen  die nu allemaal gesloten zijn en tijdens de “winter” worden opgeknapt. We zagen drie schilders die de spijlen van de balkons van een hotel met zeker driehonderd kamers met de hand aan het schuren en schilderen waren. Wat een nachtmerrie moet dat zijn als je dag in dag uit, maandenlang dit geestdodende werk  moet doen, waar geen enkele uitdaging in zit.

In het stadje waren de meeste restaurantjes gesloten, maar gelukkig vonden we een terrasje waar ik een cappuccino bestelde die er wel even anders uitzag dan bij ons en vast met véél meer calorieën. Ik hoop dat ik ze er met de wandeling weer heb afgelopen….

Zondag 23 december 2018

Route: Alcossebre, Castello, Bétera. Totaal  124 km.

Bétera ligt 12 km van Valencia met een camping die op 500 meter lopen een stationnetje heeft. Hiervandaan kunnen we met de trein naar het centrum van Valencia. De OV-kaart is verkrijgbaar  op de camping; makkelijker kunnen ze het niet maken. Geen getob met parkeren in de stad en tegenwoordig heb je ook nog de onvermijdelijke milieuzones waar wij met onze diesel uit 2004 écht niet terecht kunnen.

Vanmiddag hebben we een oriënterend rondje in het centrum van Valencia gelopen, zodat we morgen gericht enkele bezienswaardigheden kunnen gaan bekijken. We hebben een eerste indruk van de stad gekregen met prachtige gebouwen, veel sinaasappelbomen en gezellige straten. Morgen de details.

Het was ook grappig om te zien dat ze bij een temperatuur van 22 graden een ijsbaan hebben, waar druk gebruik van werd gemaakt.

Loading